Google+ Барбадос
Last Minute Оферти
ribbon

rila_1

Боровец - Хотел Рила

Нова Година в Хотел Рила, най внушителният Боровец

Виж повече...

 
 
ribbon

808 1

Велинград - Двореца

Пакет Коледа 2014 в СПА хотел Двореца

Виж повече...

ribbon

Stream 11

Зимна приказка в Пампорово

Коледа и Нова Година в апарт-хотел
Стрийм Ризорт!

Виж Повече...

ribbon

DSC 7033

Нова Година в Чифлика

Незабравимо изживяване в СПА хотел Балкан

Виж повече...

Барбадос

Оценете
(0 гласа)

#Барбадос е суверенна островна държава, част от архипелага #МалкиАнтили в #Северно-Атлантическия океан. Въпреки малките си размери - 34 км широчина и обща площ от 431 кв. км. острова е любима дестинация за почивка на най-богатите и известни знаменитости.

Предполага се, че историята на #Барбадос датира от второто хилядолетие преди Христа, но за първи заселници се считат група, известна като Саладоид, дошла на острова от континенталната част на Южна Америка около 350 г. пр. н.е. Към 800 г. на #Барбадос пристига втора вълна от преселници - индианци от племето Аравак, а през 13 век острова е окупиран от племената #Кариби, които властвали по тези земи до идването на испанците и португалците. Те принудили местното население да робува в новопостроените плантации и така подтикнали голяма част от заварените карибски племена да избягат на съседните острови.

По това време нито испанците, нито португалците предявили някакви териториални претенции към острова и през 1620 г. той бил завладян от британски моряци в името на крал Джеймс I на Англия. Първите британски заселници се установили на Барбадос през 1927 г. превръщайки го в английска, а по-късно и в британска колония. Независимостта си островната държава получава през 1966 г.

#Барбадос е разположен най-източно в Карибския архипелаг. Има предимно равнинен релеф, като най-високата му точка връх Хилабай се издига на едва 340 метра надморска височина. Климатът е тропичен, с дъждовен период от юни до ноември и сух период от декември до май. Благодарение на меките тропически пасати температурата на въздуха и водата е постоянна - около 26 до 28 градуса. Заради разположението си острова е защитен от честите урагани, бушуващи в региона. Морето край Барбадос е признато за едно от най-чистите в целия свят. По-голямата част от бреговете му е заобиколена от коралови рифове които, както е известно, са мощен филтър на водата. Плажове с бял пясък има само покрай южното и западното крайбрежие.

Островната държава е една от най-динамично развиващите се в Карибския басейн и като цяло в света. Нарежда се на 51 място по богатство и притежава умерено висок стандарт на живот. Икономиката е смесена и добре развита, като най-доходен е туризма, тъй като #Барбадос е една от водещите туристически дестинации в региона и се посещава от над половин милиона туристи всяка година. Чистите води и плажове, красотата и екзотиката, както и мекият климат привличат много почитатели на екзотичната почивка.

Прочетена 104556 пъти
Още в тази категория: « Бали Метрото в Дубай »

Вход в сайта

Google+